Смяна на еднокомпонентната торбичка

Изпразване на торбичката
Можете да седнете или застанете до тоалетната чиния. Отворете клапата на дъното на торбичката и изпразнете съдържанието в тоалетната. Почистете клапата на торбичката със сухи кърпички и затворете. Можете да поставете клапата в специалния джоб, за да не ви пречи като ходите.

 

 

Понеже уростомата функционира непрекъснато, когато сменяте торбичката с нова, уверете се, че имате всичко необходимо. С едната ръка леко притиснете кожата, а с другата внимателно отлепете торбичката от горе надолу. Бързите движения могат да раздразнят кожата.

 

Специалните почистващи кърпички могат да ви помогнат да премахнете остатъците от залепващите съставки от кожата или да ви помогнат по-лесно да отстраните самозалепващата се основа (плочка).

 

 

Преди да махнете протектора от плочката, можете да я затоплите с ръце или със сешоар. Това ще улесни по-доброто ѝ прилепване към кожата.

 

 

За да улесните поставянето на торбичката, прегънете самозалепващата се плочка на две (вж картината). Поставете плочата като започнете от долната страна на стомата. Уверете се, че няма гънки между кожата и плочката (ако има изпънете кожата).

 

След като поставите торбичката около стомата, уверете се, че е добре прикрепена. Притиснете леко с пръсти в посока от стомата към края на торбичката.

 

 

 През нощта

За да не ставате през нощта да изпразвате торбичката, можете да увеличите обема ѝ като добавите нощна уринаторна торбичка. Тя се прикрепя чрез дълга тръба към клапата на дъното на ежедневната ви торбичка. Можете да поставите уринаторната торба на поставка или да я сложите до леглото в пластмасова купа или кофа. Уринаторната торба трябва да се почиства ежедневно и да се сменя на 5-7 дни.