Смяна на двукомпонентна торбичка

Изпразване на торбичката

Можете да седнете  или застанете до тоалетната чиния. Отворете клапата на дъното на торбичката и изпразнете съдържанието в тоалетната. Почистете клапата на торбичката със сухи кърпички и затворете. Можете да поставете клапата в специалния джоб, за да не ви пречи като ходите.

 

Първо махнете използваната торбичка – с една ръка притиснете плочката, а с другата внимателно издърпайте „ушите” на торбичката.

 

След това внимателно отстранете плочката. С едната ръка леко притиснете кожата, а с другата внимателно отлепете плочката от горе надолу. Бързите движения могат да раздразнят кожата.

Можете да използвате почистващите кърпички, за да отлепите по-лесно основата или за да премахнете остатъците от залепващите съставки от кожата.

Преди да махнете протектора, можете да затоплите плочката с ръце или със сешоар. Това ще улесни по-доброто ѝ прилепване към кожата. Отлепете протектора от самозалепващата се плочка.

 

Поставете плочката около стомата и върху кожата и притиснете леко.  Уверете се, че няма гънки между кожата и плочката (ако има изпънете кожата).

 

Поставете торбичката върху пръстена на плочката, като започнете от долната част. Уверете се, че пръстенът на торбичката е здраво прикрепен към пръстена на плочката.

 

Уверете се, че цялата част е добре прикрепена.

 

 

 

През нощта

За да не ставате през нощта да изпразвате торбичката, можете да увеличите обема ѝ като добавите нощна уринаторна торбичка. Тя се прикрепя чрез дълга тръба към клапата на дъното на ежедневната ви торбичка. Можете да поставите уринаторната торба на поставка или да я сложите до леглото в пластмасова купа или кофа. Уринаторната торба трябва да се почиства ежедневно и да се сменя на 5-7 дни.